Bananiniai blynai

Pakeiskite kvietinius miltus į bananų miltus!
Švelnaus, riešutus primenančio skonio, bananų miltai turi daug kalio ir geležies, yra puikus kalcio šaltinis.
Blynams:
⁝ 1 + ⅓ stiklinės ekologiškų „Amritos“ bananų miltų
⁝ 3 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
⁝ 1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
⁝ ⅓ stiklinės cukraus, arba agavų ar datulių sirupo
⁝ 2 kiaušiniai
⁝ 1 + ¾ puodelio pieno
⁝ sviestas kepimui, galite panaudoti ghi sviestą arba aliejų
Pagardinimui:
⁝ šviežios uogos ar vaisiai, arba
⁝ Rūdolfs ekologiška braškių tyrė su chia
Produktai receptui iš gurmana.lt:
Paruošimas:
• Į didelį dubenį suberkite bananų miltus bei kepimo miltelius.
• Padarykite duobutę viduryje.
• Įpilkite pieno, vanilės, prieš tai išplaktus kiaušinius ir cukraus.
• Sumaišydami, kol gerai susimaišys.
• Ant vidutinės ugnies įkaitinkite didelę keptuvę.
• Keptuvę ištepkite sviestu arba aliejumi.
• Dideliu šaukštu supilkite mišinį į keptuvę.
• Kepkite blynus apytiksliai 2 minutes, kol ant paviršiaus atsiras burbuliukai.
• Apverskite ir kepkite dar 1–2 minutes kol visai iškeps.
• Taip iškepkite visus blynus, tarp jų vis ištepdami keptuvę sviestu arba aliejumi.
• Patiekite su šviežiomis uogomis arba Rūdolfs vaisių-uogų tyrėmis.
Vietoje uogienių valgykite su sveikesnėmis ekologiškomis Rūdolfs vaisių-uogų tyrėmis, kurios turi mažiau cukraus, tačiau ne mažiau saldžios.
Skanu ir sveika 🌱
„Amritos“ receptas