Garfildo lazanija

„Svečiuose pas Godą“ receptas:
„Tikro Garfildo tikra lazanija 😋😋😋 😻😻😻
Man pats žodis Lazanija yra labai skanus ir primena didelį Katiną Garfildą, kuris prisėdęs prie karališkai padengto stalo kerta karštą, sočią ir kvapnią lazaaaaniją!“
Lazanijai:
⁝ 500 gramų maltos kiaulienos
⁝ aliejus kepimui (jei faršas riebesnis, galima kepti be aliejaus)
⁝ 3 morkos
⁝ 1 svogūnas
⁝ 1 saliero stiebas
⁝ 1 indelis savo sultyse konservuotų pomidorų
⁝ juodieji pipirai, lauro lapai
⁝ 250 g La BIO IDEA ekologiškos lazanijos lakštų
Padažui:
⁝ 40 g sviesto
⁝ 40 g miltų
⁝ 500 ml pieno
⁝ gera sauja sūrio
Produktai receptui iš gurmana.lt:
Paruošimas:
• Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite kiaulieną. Paskirstykite mentele ir gražiai apkepkite, kad maži faršo šoneliai apskrustų.
• Kol mėsa skrunda pasiruoškite daržoves – smulkiai supjaustykite svogūną, morkas, salierą.

• Kai mėsa apkeps sudėkite ją į puodą, kuriame viską troškinsite, o keptuvėje apkepkite daržoves – pradžioje svogūnus, paskui morkas su salierais.
• Viską sudėkite į puodą, kuriame troškinsis masė, ir supilkite pomidorus, gardinkite druska, pipirais, lauro lapais.

• Uždenkite dangčiu ir leiskite viskam troškintis apie 10-15 minučių.
• Puode ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, pamaišykite – pasidarys košelė. Leiskite jai truputį pašilti, tada nuolat maišydami po truputį pilkite pieną. Kaitinkite ant ugnies kol pasidarys tirštas padažas.
• Padažui sutirštėjus įberkite tarkuoto sūrio. Ir paragaukite, ar netrūksta druskos.
Lazanijos surinkimas:
• Sluoksniuokite kepimo formoje.
Aš kepu stiklinėje formoje, jos niekuo netepu: dėkite mėsos, ant viršaus lazanijos lakštus, tada vėl mėsos ir tada baltą padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsa ir padažas.
Kepiau apie 55-60 minučių 180℃ laipsnių orkaitėje.
Bus tikrai skanu!
Recepto pagrindas iš Beatos Virtuvė
Skanaus!
-----------------
Turite mažų vaikų?
Sekite „Svečiuose pas Godą“ Facebook paskyroje: facebook.com/sveciuosepasgoda/