Moliūgų „Ratatouille“

su TUNAKITOS Piperrada smulkintu tunu
Moliūgų „Ratatouille“

„Ratatouille“ yra iš Nicos kilęs Prancūzijos Provanso daržovių troškinys, įprastai gaminamas iš įvairių šviežių produktų: pomidorų, baklažanų, cukinijų bei paprikų.

Šis receptas skiriasi – prieš Helovyną „Ratatouille“ gaminsime iš moliūgo. Taip pat pagardinsime nuostabiuoju Tunakitos – smulkintu tunu su piperrada padažu.

 

⁝ 1 indelis ispaniško TUNAKITOS smulkinto tuno su Piperrada padažu
 pusė svogūno
 pora česnako galvučių
 pusė kilogramo moliūgo
 1 cukinija
⁝ alyvuogių aliejus
 Provanso prieskoniai

Paruošimas:

• Supjaustykite svogūną bei česnako skilteles.
• Cukiniją supjaustykite riekelėmis, o moliūgą – mažais kubeliais.
• Patepkite keptuvę šiek tiek alyvuogių aliejaus.

• Pirmiausia pakepinkite česnaką, kad apskrustų.
• Tada sudėkite moliūgo kubelius ir pakepinkite ant silpnos ugnies.
• Kai moliūgas bus iškepęs įdėkite svogūną ir cukiniją, ir pakepinkite iki kol taps švelnūs.

• Galiausiai pridėkite Tunakitos Piperrada, kuris patiekalui suteiks įspūdingo skonio.

Užbaigimui užberkite žiupsnelį Provanso prieskonių.

 

🌱 Skanaus!


Pasidalinti šiuo receptu:


Daugiau gurmaniškų idėjų:

DAUGIAU RECEPTŲ

Produktų meniu:



--- Pagal prekės ženklus ---