Moliūgų „Ratatouille“

„Ratatouille“ yra iš Nicos kilęs Prancūzijos Provanso daržovių troškinys, įprastai gaminamas iš įvairių šviežių produktų: pomidorų, baklažanų, cukinijų bei paprikų.
Šis receptas skiriasi – prieš Helovyną „Ratatouille“ gaminsime iš moliūgo. Taip pat pagardinsime nuostabiuoju Tunakitos – smulkintu tunu su piperrada padažu.
⁝ 1 indelis ispaniško TUNAKITOS smulkinto tuno su Piperrada padažu
⁝ pusė svogūno
⁝ pora česnako galvučių
⁝ pusė kilogramo moliūgo
⁝ 1 cukinija
⁝ alyvuogių aliejus
⁝ Provanso prieskoniai
Produktai receptui iš gurmana.lt:
Paruošimas:
• Supjaustykite svogūną bei česnako skilteles.
• Cukiniją supjaustykite riekelėmis, o moliūgą – mažais kubeliais.
• Patepkite keptuvę šiek tiek alyvuogių aliejaus.
• Pirmiausia pakepinkite česnaką, kad apskrustų.
• Tada sudėkite moliūgo kubelius ir pakepinkite ant silpnos ugnies.
• Kai moliūgas bus iškepęs įdėkite svogūną ir cukiniją, ir pakepinkite iki kol taps švelnūs.
• Galiausiai pridėkite Tunakitos Piperrada, kuris patiekalui suteiks įspūdingo skonio.
Užbaigimui užberkite žiupsnelį Provanso prieskonių.
🌱 Skanaus!