Tagliatelle

Lukrecija Bordžija (Lucrezia Borgia, 1480–1519) buvo popiežiaus Aleksandro VI duktė, viena labiausiai diskutuotų ir prieštaringiausiai vertinamų Europos Renesanso moterų. Vos per trisdešimt devynerius nuotykių kupino gyvenimo metus ji turėjo tris vyrus, nenurodytą meilužių skaičių, aštuonis teisėtus ir vieną nesantuokinį vaikus. Tuo pačiu ji buvo išsilavinusi humanitarė, mokėjusi daug kalbų ir išmaniusi menus, sava inteligencija įkvėpusi daugelį menininkų.
Yra graži legenda apie tai, kaip atsirado Tagliatelle
Renesanso laikais gyveno romantiškas Bolonijos virtuvės šefas, vardu Zaferano. Jį taip sužavėjo šviesūs garbanoti Lukrecijos Bordžijos plaukai, kad jos trečių vestuvių (1502 m.) garbei jis paruošė plokščių ir plonų tešlos juostelių patiekalą, primenantį gražuolės šukuoseną.
Nesvarbu ar tai tiesa, ar ne, mes galime mėgautis tagliatelle Lukrecijos Bordžijos stiliumi.
Produktai receptui iš gurmana.lt:
4 asmenims
⁝ 250 g La BIO IDEA tagliatelle su kiaušiniais
⁝ 400 g maltos jautienos
⁝ 40 g smulkiai supjaustytos šoninės
⁝ 1 smulkiai supjaustyta maža morka
⁝ 1 smulkiai supjaustytas saliero stiebas
⁝ 2 smulkiai supjaustyti svogūnai
⁝ 2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
⁝ 70 g pomidorų padažo, kečupo arba pomidorų pastos
⁝ 1 taurė raudono vyno
⁝ 1 taurė baltojo vyno
⁝ 1 šakelė rozmarino
⁝ vištienos, jautienos ar daržovių sultinys
⁝ druska ir pipirai
⁝ La BIO IDEA ekologiškas pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus
Paruošimas:
• Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų.
• Švelniai apkepkite svogūną, morką, salierą ir česnaką.
• Įdėkite šoninę ir maltą jautieną.
• Švelniai apskrudinkite mėsą.
• Įpilkite baltojo vyno ir leiskite jam užvirti.
• Įpilkite pomidorų padažo, raudonojo vyno, rozmarino ir čiobrelių.
• Troškinkite tai maždaug 1 valandą, kartais pamaišant. Jei padažas tampa per sausas papildykite aliejaus, vyno ir/ar pomidorų padažo.
• Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
• Išvirkite La BIO IDEA tagliatelle makaronus (apie 6 min.).
• Nusausinkite tagliatelle, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus.
• Patiekite: įpilkite šiek tiek padažo ant lėkštės dugno, įdėkite tagliatelle ir vėl užpilkite padažo.
🌱 Skanu ir sveika!
La BIO IDEA receptas