Užkepti Nachos su malta mėsa

Nachos yra meksikietiškas regioninis patiekalas iš šiaurės Meksikos, kurį sudaro kaitinti tortilijų traškučiai, padengti lydytu sūriu arba sūrio pagrindu pagamintu padažu, dažnai patiekiami kaip užkandžiai ar aperityvai.
Meksikos gastronomija pasižymi turtingumu ir tradicijomis, o UNESCO ją laiko pasaulio paveldo objektu. Nachos, ko gero, vienas reprezentatyviausių Meksikos patiekalų.
4 asmenims
⁝ 300 g maltos mėsos (arba vegetariško sojos faršo)
⁝ alyvuogių aliejus
⁝ 100 ml vandens
⁝ 150 g ekologiškų Amaizin Nacho kukurūzų traškučių
⁝ 150 ml indelis jalapeno aitriųjų paprikų
⁝ 100 g tarkuoto sūrio
⁝ 100 g fetos sūrio
⁝ 100 ml grietinės
⁝ ekologiškas Amaizin Taco švelnus arba aštrus padažas
⁝ 1 paketėlis ekologiškų Amaizin Taco prieskonių mišinio
Produktai receptui iš gurmana.lt:
Paruošimas:
• Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃ laipsnių karščio.
• Apkepkite maltą mėsą keptuvėje, su šiek tiek aliejaus.
• Įpilkite taco prieskonių mišinio ir vandens, ir troškinkite 10 minučių.
• Nacho kukurūzų traškučius suberkite į orkaitės indą.
• Mėsą ir supjaustytus jalapeno paprikų gabalėlius paskleiskite ant traškučių, pabarstykite tarkuotu bei fetos sūriais.
• Kepkite orkaitėje 5-7 minutes (kol ištirps sūris).
• Patiekite traškučius su grietine ir taco padažu.
Puikiai tinka su pjaustytu avokadu arba gvakamolės (iš avokado) padažu.
🌱 Skanu ir sveika!
Amaizin receptas