La BIO IDEA makaronai

Šie makaronai džiovinami ilgą laiką, kad džiūdami jie „atsipalaiduotų“ ir taptų skanesni, aromatingesni bei lengviau virškinami.

 

 
Nors 1900 m. spagečiai tradiciškai buvo džiovinami ant medinių lentynų miesto centre, šiais laikais džiovinimo procesas vyksta makaronų fabrike. Džiovinimas atliekamas tradiciniu būdu esant žemai temperatūrai nuo 50 iki 65 ℃. Taip siekiama išsaugoti aromatą ir maistines medžiagas.

Lėto džiovinimo makaronai reiškia, kad makaronai džiovinami ilgą laiką, kad džiūdami jie „atsipalaiduotų“. Tai skiriasi nuo masinės gamybos makaronų, kurie, siekiant pagaminti daugiau ir greičiau, kaitinami iki aukštos temperatūros. Greitai džiovinant (iš esmės juos verdant) makaronų tekstūra tampa prastesnė, jie tampa trapesni ir daug sunkiau virškinami. Lėtai džiovinant makaronai yra aromatingesni ir lengviau virškinami, juos suvalgius jaučiamasi daug lengviau. Paprastai žmonės, kurie jaučiasi labai sotūs suvalgę masiškai pagamintų makaronų, pastebės skirtumą valgydami lėtai džiovintus makaronus.


Nors 1900 m. spagečiai tradiciškai buvo džiovinami ant medinių lentynų miesto centre, šiais laikais džiovinimo procesas vyksta makaronų fabrike. Džiovinimas atliekamas tradiciniu būdu esant žemai temperatūrai nuo 50 iki 65 ℃. Taip siekiama išsaugoti aromatą ir maistines medžiagas.

Lėto džiovinimo makaronai reiškia, kad makaronai džiovinami ilgą laiką, kad džiūdami jie „atsipalaiduotų“. Tai skiriasi nuo masinės gamybos makaronų, kurie, siekiant pagaminti daugiau ir greičiau, kaitinami iki aukštos temperatūros. Greitai džiovinant (iš esmės juos verdant) makaronų tekstūra tampa prastesnė, jie tampa trapesni ir daug sunkiau virškinami. Lėtai džiovinant makaronai yra aromatingesni ir lengviau virškinami, juos suvalgius jaučiamasi daug lengviau. Paprastai žmonės, kurie jaučiasi labai sotūs suvalgę masiškai pagamintų makaronų, pastebės skirtumą valgydami lėtai džiovintus makaronus.



Produktų meniu: