Bulvinių blynelių užkandukai
⁝ 800 g bulvių
⁝ 1 kiaušinis
⁝ 2 šaukštai miltų
⁝ druska, pipirai
⁝ kepimo aliejus
⁝ kumpio ar rūkytos mėsos griežinėliai
⁝ rūkytos lašišos griežinėliai
⁝ sūris pagal skonį
⁝ kepti arba marinuoti grybai
⁝ Rūdolfs ekologiškos daržovių užtepėlės:
⁝⁝⁝ pomidorų-bazilikų
⁝⁝⁝ burokėlių-krienų
⁝⁝⁝ špinatų-petražolių
⁝⁝⁝ morkų-žolelių
Produktai receptui iš gurmana.lt:
Paruošimas:
• Smukiai sutarkuokite bulves, nupilkite susikaupusias sultis.
• Įmaišykite kiaušinį, miltus ir druską.
• Keptuvėje įkaitintame aliejuje suformuokite mažus blynelius, lengvai suplokite ir kepkite, kol taps auksinės spalvos su traškiais kraštais.
• Atvėsintus blynelius tepkite skirtingomis Rūdolfs daržovių užtepėlėmis.
Rekomenduojami deriniai:
Pomidorų ir bazilikų užtepėlė – su sūriu
Burokėlių ir krienų užtepėlė – su rūkyta lašiša
Špinatų ir petražolių užtepėlė – su kumpiu
Morkų ir žolelių užtepėlė – su grybais
Užkandukus galima apibarstyti pipirais, papuošti žalumynais – petražolėmis, čiobrelių, raudonėlių lapais ar žiedais.
Skanu ir sveika!