Veganiški pavasariniai suktinukai
„Spring rolls“ lietuviškai vadinami daržovių suktinukais arba tiesiog suktinukais. Bet pažodinis vertimas – „Pavasariniai suktinukai“ – juk taip gražiai ir skaniai skamba! 😋
⁝ Rūdolfs ekologiška burokėlių-krienų* užtepėlė
⁝ ryžių miltų lapai suktinukams (ryžių popierius)
⁝ 150 g tofu sūrio
⁝ pusė ilgojo agurko
⁝ 2 vidutinio dydžio morkos
⁝ salotų lapai (nebūtina)
⁝ sezamo sėklos
⁝ indelis drungno vandens (ryžių popieriui mirkyti)
* paįvairinimui galite panaudoti ir ekologiškas Rūdolfs špinatų-petražolių, morkų-žolelių arba pomidorų-bazilikų daržovių užtepėles
Produktai receptui iš gurmana.lt:
Paruošimas:
• Ryžių popieriaus lapus po vieną įdėkite į plokščią dubenį su drungnu vandeniu kol jie suminkštės (pagal produkto instrukciją, pvz. 10-ai sekundžių).
• Supjaustykite agurką ir morkas plonomis juostelėmis.
• Supjaustykite tofu sūrį.
• Salotas, daržoves ir tofu sūrį išdėliokite ant mirkyto ir padžiovinto ryžių popieriaus lapo.
• Gausiai uždėkite Rūdolfs burokėlių-krienų užtepėlės, pabarstykite sezamo sėklomis.
• Viską kruopščiai suvyniokite į ryžių popieriaus lapus ir patiekite suktinukus su jūsų pasirinktu padažu.
🌱 Skanu ir sveika!