Belgiški-čirviniai vafliai
„Svečiuose pas Godą“ receptas:
„Mūsų šeimos amžina klasika! Pagal šį receptą belgiškus vaflius kepu jau eilę metų, o šiandien juos išbandžiau čirvinių blynų keptuvėlėje 😍“
Vafliams:
⁝ 3 kiaušiniai
⁝ 4 šaukštai cukraus
⁝ žiupsnelis vanilinio cukraus
⁝ 200 g sijotų miltų
⁝ kepimo milteliai
⁝ 100 g lydyto sviesto
⁝ 150 ml pieno
⁝ 2 šaukštai grietinės
Pagardinimui:
⁝ Rūdolfs ekologiška tropinių vaisių tyrė su chia
⁝ Rūdolfs ekologiška braškių tyrė su chia
Produktai receptui iš gurmana.lt:
Paruošimas:
• Trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi beveik iki baltumo.
• Išlydykite sviestą, truputį ataušinkite ir įpilkite bei plakite kartu su kiaušiniais.
• Ten pat sudėkite ir truputį paplakite grietinę bei pieną.
• Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir druska, sijokite į kiaušinių plakinį.
• Tešla turėtų būti tirštoka, nuo šaukšto ne tekėti, o labiau dribti.
• Baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai, po truputį įmaišykite į tešlą.
• Prieš kepdami keptuvėlę sutepkite aliejumi.
Vietoje uogienių valgykite su sveikesnėmis ekologiškomis Rūdolfs vaisių-uogų tyrėmis, kurios turi mažiau cukraus, tačiau ne mažiau saldžios.
Skanaus!
-----------------
Turite mažų vaikų?
Sekite „Svečiuose pas Godą“ Facebook paskyroje: facebook.com/sveciuosepasgoda/