Blynų tortas
„Svečiuose pas Godą“ receptas:
Blyneliams:
⁝ 2 kiaušiniai
⁝ 200 ml pieno
⁝ 2 šaukštai cukraus arba sirupo
⁝ miltų tiek, kad tešla gautųsi grietinės konsistencijos
⁝ šaukštas kakavos, jeigu norite tamsaus torto.
⁝ žiupsnelis kepimo miltelių
⁝ šlakelis aliejaus kepimui
Pertepimui:
⁝ Rūdolfs ekologiškos mėlynių tyrė su chia
Produktai receptui iš gurmana.lt:
Paruošimas:
• Sumaišykite kiaušinius, cukrų, pieną.
• Į gautą masę supilkite miltus ir žiūrėkite, kad ji butų pakankamai tiršta (kepti storesnius blynus).
• Įdėkite kakavos ir kepimo miltelius.
• Blynelius kepkite ant aliejaus arba lydyto sviesto.
• Iškepus 6 vnt. dailiai nupjaukite jų kraštus, kad blyneliai turi būtų vienodo dydžio.
• Kiekvieną blynelį sutepkite Rūdolfs mėlynių su čija tyre.
• Kraštus pridengkite likusiais trupiniais, permaišytais su kokoso drožlėmis.
Puoškite pagal savo skonį, norus ir sezoniškumą.
Vietoje uogienių blynus valgykite su sveikesnėmis ekologiškomis Rūdolfs vaisių-uogų tyrėmis, kurios turi mažiau cukraus, tačiau yra ne mažiau saldžios.
Skanaus!
-----------------
Turite mažų vaikų?
Sekite „Svečiuose pas Godą“ Facebook paskyroje: facebook.com/sveciuosepasgoda/