Nekeptas Eglės mangų-kokosų tortas
[Eglės eksperimentai] Šio torto receptas sukurtas eksperimentuojant per šv. Velykas – ieškant įdomaus dar neragauto skonio bei siekiant, kad būtų ir gaivus, ir sotus. Gavosi toks skanus, kad nusprendėme pasidalinti receptu su gurmana.lt klientais 🥰
Įkvėptas Mangų ir kokosų putėsių torto su migdolų biskvitu, panaudojant idėjas iš dar dviejų tortų receptų.
Tai yra nekeptas tortas – jį pagaminsite be kepimo.
Pagrindui:
⁝ 100 g MILZU! dribsnių – ruginių žiedelių MIND su medumi
⁝ 75 g sviesto
⁝ 75 g juodo šokolado 70%
⁝ 1 v. š. agavų sirupo (nebūtina)
Mangų putėsiams:
⁝ 400 ml kokosų pieno (17%)
⁝ 200 ml plakamosios grietinėlės
⁝ 2 v. š. cukraus pudros
⁝ 2 indeliai Rūdolfs ekologiško mangų-kokosų vaisių kremo
⁝ 25 g želatinos
Viršutiniam sluoksniui:
: 1 indelis žemės riešutų kremo
: avietės (ar kitos uogos)
Produktai receptui iš gurmana.lt:
Paruošimas:
Pagrindas
• Ištirpinkite sviestą su šokoladu.
• Įmaišykite agavų sirupo, suberkite ir išmaišykite MILZU! dribsnius.
• Torto formoje paskirstykite gautą masę ir įdėkite į šaldytuvą, kad, kol ruošite putėsius, sustingtų.
Putėsiai
• Želatiną užpilkite 100 ml vandens ir palikite išbrinkti.
• Išplakite grietinėlę iki standumo ir įmaišykite mangų-kokosų kremą.
• Kokteilinėje išplakite kokosų pieną su cukraus pudra.
• Karšto vandens vonelėje ištirpinkite želatiną ir išplakite kokteilinėje kartu su kokosų pienu.
• Supilkite ir išmaišykite su grietinėlės ir mangų mase.
• Gautus putėsius užpilkite ant sustingusio torto pagrindo ir įdėkite į šaldytuvą (2-3 val.).
Viršutinis sluoksnis
• Tortui sustingus viršų ištepkite riešutų kremu ir uždėkite aviečių ar kitų mėgstamų uogų. Jei riešutų kremas per standus ir sunkiai tepasi, pašildykite prieš tai karšto vandens vonelėje ir tuomet tepkite.
Skanaus!