Nekeptas Eglės mangų-kokosų tortas

su Rūdolfs mangų-kokosų vaisių kremu
Nekeptas Eglės mangų-kokosų tortas

[Eglės eksperimentai] Šio torto receptas sukurtas eksperimentuojant per šv. Velykas – ieškant įdomaus dar neragauto skonio bei siekiant, kad būtų ir gaivus, ir sotus. Gavosi toks skanus, kad nusprendėme pasidalinti receptu su gurmana.lt klientais 🥰

Įkvėptas Mangų ir kokosų putėsių torto su migdolų biskvitu, panaudojant idėjas iš dar dviejų tortų receptų.

 

Tai yra nekeptas tortas – jį pagaminsite be kepimo.

Pagrindui:
⁝ 100 g MILZU! dribsnių – ruginių žiedelių MIND su medumi
⁝ 75 g sviesto
⁝ 75 g juodo šokolado 70%
⁝ 1 v. š. agavų sirupo (nebūtina)

Mangų putėsiams:
⁝ 400 ml kokosų pieno (17%)
⁝ 200 ml plakamosios grietinėlės
⁝ 2 v. š. cukraus pudros
⁝ 2 indeliai Rūdolfs ekologiško mangų-kokosų vaisių kremo
⁝ 25 g želatinos

Viršutiniam sluoksniui:
: 1 indelis žemės riešutų kremo
: avietės (ar kitos uogos)

Paruošimas:

Pagrindas
• Ištirpinkite sviestą su šokoladu.
• Įmaišykite agavų sirupo, suberkite ir išmaišykite MILZU! dribsnius.
• Torto formoje paskirstykite gautą masę ir įdėkite į šaldytuvą, kad, kol ruošite putėsius, sustingtų.

Putėsiai

• Želatiną užpilkite 100 ml vandens ir palikite išbrinkti.
• Išplakite grietinėlę iki standumo ir įmaišykite mangų-kokosų kremą.
• Kokteilinėje išplakite kokosų pieną su cukraus pudra.
• Karšto vandens vonelėje ištirpinkite želatiną ir išplakite kokteilinėje kartu su kokosų pienu.
• Supilkite ir išmaišykite su grietinėlės ir mangų mase.
• Gautus putėsius užpilkite ant sustingusio torto pagrindo ir įdėkite į šaldytuvą (2-3 val.).

Viršutinis sluoksnis
• Tortui sustingus viršų ištepkite riešutų kremu ir uždėkite aviečių ar kitų mėgstamų uogų. Jei riešutų kremas per standus ir sunkiai tepasi, pašildykite prieš tai karšto vandens vonelėje ir tuomet tepkite.

🌱 Skanaus!


Pasidalinti šiuo receptu:


Daugiau gurmaniškų idėjų:

DAUGIAU RECEPTŲ

Produktų meniu:

  MAŽYLIAMS 👼