Mangų ir kokosų putėsių tortas su migdolų biskvitu
Migdolų biskvitui:
⁝ 1 kiaušinis
⁝ 50 g cukraus
⁝ 30 g kvietinių miltų
⁝ 20 g migdolų miltų
⁝ 10 g kokoso drožlių
⁝ 60 g Rūdolfs ekologiško mangų-kokosų vaisių kremo
Putėsiams:
⁝ 50 ml grietinėlės
⁝ 20 g cukraus pudros
⁝ 3 g želatinos
⁝ 150 g Rūdolfs ekologiško mangų-kokosų vaisių kremo
Glajui:
⁝ 30 g šokolado drožlių
Papuošimui:
⁝ aviečių ir mėlynių uogos
⁝ makarunai („macaron“)
⁝ morenginiai sausainiai
Produktai receptui iš gurmana.lt:
Paruošimas:
• Kiaušinio baltymą išplakite su cukrumi iki kietos konsistencijos.
• Į masę įmaišykite kiaušinio trynį.
• Suberkite miltus ir kokoso drožles.
• Supilkite masę į pyrago formą ir kepkite 170 ℃ laipsnių temperatūroje 20-25 min.
• Atvėsinkite biskvitą ir peiliu išlyginkite viršutinę dalį.
• Paruoškite putėsius: grietinėlę išplakite su cukraus pudra, įdėkite Rūdolfs mangų-kokosų vaisių kremo.
• Paruoškite želatiną pagal instrukcijas ir supilkite į masę.
• Ant biskvito užtepkite Rūdolfs mangų-kokosų vaisių kremo.
• Užpilkite putėsius ir padėkite maždaug 2 valandoms į šaldytuvą.
• Ištirpinkite šokolado drožles karšto vandens garuose, po to įpilkite grietinėlės, kad gautumėte glajų.
• Torto viršų padenkite glajumi, o kol šokoladas nesustingęs papuoškite sausainiais ir uogomis.
• Įdėkite tortą į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų.
Skanaus!