Godos pyragas „Angelo ašara“

su Rūdolfs braškių ir juodųjų serbentų kremu
Godos pyragas „Angelo ašara“

Dalinamės „Svečiuose pas Godą“ pyrago „Angelo ašara“ receptu, originalą rasite čia: žiūrėti.

Tešlai:
⁝ 1 stiklinė (200 g) miltų
⁝ 80 g šalto sviesto
⁝ 1 kiaušinis
⁝ 2 v. š. cukraus
⁝ 1 a. š. kepimo miltelių

Varškės įdarui:
⁝ 400 g varškės
⁝ 3 kiaušinių tryniai (baltymus atidėkite, reikės ašaroms)
⁝ 100 g grietinės (30%)
⁝ 1 v. š. cukraus
⁝ 1 v. š. manų kruopų

Pertepimui:
⁝ Rūdolfs ekologiškas braškių-juodųjų serbentų kremas

Ašarų sluoksniui:
⁝ 3 kiaušinių baltymai
⁝ 2 v. š. cukraus

Produktai receptui iš gurmana.lt:

Paruošimas:

• Į dubenį supilkite miltus, kepimo miltelius ir cukrų.
• Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą.
• Išmaišykite taip, kad masė būtų trupininė.
• Įmuškite 1 kiaušinį ir užmaišykite tešlą.
• Iš tešlos padarykite kepimo formos dydžio blyną, sudėkite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 min.

Įdaras:

• Varškę sumaišykite su grietine, tryniais, cukrumi ir manų kruopomis. Išmaišykite su mikseriu.
• Atskirame dubenyje iki putų suplakite kiaušinių baltymus su cukrumi.

• Išimkite tešlą iš šaldytuvo, įdėkite į kepimo formą, truputėlį užkelkite tešlos kraštelius.
• Įdėkite varškės įdarą (negailėkite, kad sluoksnis būtų storesnis).
• Kepkite 40-45 minutes, 200℃ orkaitėje.

• Išėmus pertepkite Rūdolfs braškių-juodųjų serbentų kremu.
• Ant viršaus atsargiai su valgomuoju šaukštu sudėkite suplaktus baltymus ir šaukite atgal į orkaitę (maks. 10 minučių, kol baltymai paruduos).

Leiskite atvėsti ir žiūrėkite, kaip pyragas pasipuošia gintariukais 🌺

 

🌱 Skanaus!

 

-----------------

 

​

Turite mažų vaikų?

Sekite „Svečiuose pas Godą“ Facebook paskyroje: facebook.com/sveciuosepasgoda/

 


Pasidalinti šiuo receptu:


Daugiau gurmaniškų idėjų:

DAUGIAU RECEPTŲ

Produktų meniu:

  MAŽYLIAMS 👼