Godos pyragas „Angelo ašara“
Dalinamės „Svečiuose pas Godą“ pyrago „Angelo ašara“ receptu, originalą rasite čia: žiūrėti.
Tešlai:
⁝ 1 stiklinė (200 g) miltų
⁝ 80 g šalto sviesto
⁝ 1 kiaušinis
⁝ 2 v. š. cukraus
⁝ 1 a. š. kepimo miltelių
Varškės įdarui:
⁝ 400 g varškės
⁝ 3 kiaušinių tryniai (baltymus atidėkite, reikės ašaroms)
⁝ 100 g grietinės (30%)
⁝ 1 v. š. cukraus
⁝ 1 v. š. manų kruopų
Pertepimui:
⁝ Rūdolfs ekologiškas braškių-juodųjų serbentų kremas
Ašarų sluoksniui:
⁝ 3 kiaušinių baltymai
⁝ 2 v. š. cukraus
Produktai receptui iš gurmana.lt:
Paruošimas:
• Į dubenį supilkite miltus, kepimo miltelius ir cukrų.
• Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą.
• Išmaišykite taip, kad masė būtų trupininė.
• Įmuškite 1 kiaušinį ir užmaišykite tešlą.
• Iš tešlos padarykite kepimo formos dydžio blyną, sudėkite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 min.
Įdaras:
• Varškę sumaišykite su grietine, tryniais, cukrumi ir manų kruopomis. Išmaišykite su mikseriu.
• Atskirame dubenyje iki putų suplakite kiaušinių baltymus su cukrumi.
• Išimkite tešlą iš šaldytuvo, įdėkite į kepimo formą, truputėlį užkelkite tešlos kraštelius.
• Įdėkite varškės įdarą (negailėkite, kad sluoksnis būtų storesnis).
• Kepkite 40-45 minutes, 200℃ orkaitėje.
• Išėmus pertepkite Rūdolfs braškių-juodųjų serbentų kremu.
• Ant viršaus atsargiai su valgomuoju šaukštu sudėkite suplaktus baltymus ir šaukite atgal į orkaitę (maks. 10 minučių, kol baltymai paruduos).
Leiskite atvėsti ir žiūrėkite, kaip pyragas pasipuošia gintariukais 🌺
🌱 Skanaus!
-----------------
Turite mažų vaikų?
Sekite „Svečiuose pas Godą“ Facebook paskyroje: facebook.com/sveciuosepasgoda/